14 ноември 2010

Тиква с млечно - яйчен крем


В разгара на есента едни от най-често срещаните цветове са жълто и оранжево. Те създават едно топло усещане и някакси правят по-лек прехода къмнаближаващата зима. Има изобилие от плодове в тези цветове - ябълки, дюли, тикви.
Вече няколко пъти готвих тиква - тиква на пара, печена тиква, варена тиква.
Днес реших да спретна една по различна тиква, а тя е

Тиква с млечно- яйчен крем

Продукти
  1. 1/2 тиква(около 1кг)
  2. 3 яйца
  3. 1 ч. чаша захар(може и повече)
  4. 1/2 литър прясно мляко
Приготвяне:
Тиквата се обелва, реже се на парченца с дебелина около 1,5 см и се приготвя на пара за около 15 мин.
Яйцата, захарта и млякото се разбиват с миксер.
Готовата тиква се нарежда в тавичка като всеки ред тиква се поръсва със захар.
Най-отгоре се изсипва млечно- яйчената смес.
Пече се в фурна около 40 мин на 200 градуса.

И накрая както се казва ....да ви е сладко!