Днес с огромно отвращение открихме, че последния истински типов хляб в България - този на "ЗАРЯ 2000" АД, гр. Септември - вече е "побългарен".
Филиите са леки и ефирни, имат цвета, вида и плътността на дунапрен.
Можеш да изядеш повече от 3 /три/ филии на едно хранене.
Смачканата филия си остава на мека тестяна буца.
Истински "заводски" боклук.
Защо?!!!
Ядохме от този хляб повече от 10 години.
Беше вкусен, ароматен и засищащ.
Препоръчвах ме го на приятели и колеги.
Толкова ли е страшна кризата?
Нима бялото брашно е по-евтино от типовото?
Или просто в типовия хляб не могат да се набутат достатъчно подобрители?
Или заводът в Горубляне може да произвежда само боклуци?
Не знам и не искам да научавам.
Утре си купуваме машина за хляб и един чувал типово брашно - от познат мелничар.