Нужни продукти:
- 100 грама бяло саламурено сирене
- 100 грама прясна моцарела
- 100 грама гауда(правила съм го и с чедър, едамер, нашенски кашкавал)
- 100 грама масло
- по 3-4 стръка магданоз,копър и джоджен(обикновено само с магданоз)
- 2 стръка мащерка(правя го и със суха)
- черен пипер
- сол
- розов пипер
- 200 грама заквасена сметана
- 2 люти чушки
- няколко листа босилек
- 10-12 чери доматчета(може и без тях)
- 1-2 с.л зехтин
- сокът и кората на половин лимон
- розов пипер на вкус
- черен пипер на вкус
- сол
- Джоджена, магданоза,копъра и мащерката се режат наситно. В повечето случаи използвам само магданоз и сушена мащерка. Подправките се смесват с мекото масло. Слага се сол на вкус, черен и розов пипер.
- Сирената се нарязват на филийки и се подреждат в плато.
- Лютите чушки се наситняват.
- Маринатата се прави като сметаната се разбърква със сока от лимона, зехтина, босилека, розовия и черния пипер, и солта.
- Маринатата се разпределя върху сиренцата и отгоре се поръсва с лютата чушка, като се поставят и кръгчета чери домати(ако имате). Поливат се с лимонов сок, поставя се и настърганата кора.
- Типовия хляб се нарязва на малки филийки и се запича, след което се намазва с овкусеното масло.
- Върху всяка филийка се слага парче сиренце.
Ето и как изглежда цялата вкуснотия
Приятен апетит!!!