Отдавна не съм публикувала нови рецепти. Причината е, не че не готвя, а липсата на време.
Последната ми гозба стана много, много вкусна и затова се считам задължена да я споделя.
............и така........
Продукти:
- 600 грама свинско месо(правих го с пържола от бут)
- 400 грама гъби
- 600 грама лук
- 1 малка кофичка квасена сметана(200 мл)
- 4-5 кисели краставички
- сол
- олио
- черен пипер- млян и на зърна
- Свинското се нарязва на хапки.
- Гъбите се нарязват наситно, а лука се реже на по-едро.
- Краставичките се нарязват на лентички.
- В тенджера се задушат лука и гъбите със олио и сол на вкус, след което се изсипват на дъното на гювеча.
- Нарязаните краставички се слагат отгоре.
- Слагат се цели зърна черен пипер .
- Свинското се задушава с малко олио в същата тенджера, след което се посолява и се поръсва с прясно смлян черен пипер.Изсипваме го като следващ ред в гювеча.
- Сметаната се разтапя и се добавя най-отгоре.
- Гювеча се похлупва и се слага в студена печка.
Пече се около 1,30 часа на 200 градуса на долен реотан с вентилатор.
Много подходяща салата е настъргани и овкусени моркови с печени червени чушки.