12 април 2009

Съсипаха последния типов хляб в България

Днес с огромно отвращение открихме, че последния истински типов хляб в България - този на "ЗАРЯ 2000" АД, гр. Септември - вече е "побългарен".

Филиите са леки и ефирни, имат цвета, вида и плътността на дунапрен.
Можеш да изядеш повече от 3 /три/ филии на едно хранене.
Смачканата филия си остава на мека тестяна буца.

Истински "заводски" боклук.

Защо?!!!

Ядохме от този хляб повече от 10 години.

Беше вкусен, ароматен и засищащ.

Препоръчвах ме го на приятели и колеги.

Толкова ли е страшна кризата?
Нима бялото брашно е по-евтино от типовото?
Или просто в типовия хляб не могат да се набутат достатъчно подобрители?

Или заводът в Горубляне може да произвежда само боклуци?

Не знам и не искам да научавам.

Утре си купуваме машина за хляб и един чувал типово брашно - от познат мелничар.