02 март 2011

Свинско в гювеч


Отдавна не съм публикувала нови рецепти. Причината е, не че не готвя, а липсата на време.

Последната ми гозба стана много, много вкусна и затова се считам задължена да я споделя.

............и така........

Продукти:
  1. 600 грама свинско месо(правих го с пържола от бут)
  2. 400 грама гъби
  3. 600 грама лук
  4. 1 малка кофичка квасена сметана(200 мл)
  5. 4-5 кисели краставички
  6. сол
  7. олио
  8. черен пипер- млян и на зърна
Начин на приготвяне:

  • Свинското се нарязва на хапки.
  • Гъбите се нарязват наситно, а лука се реже на по-едро.
  • Краставичките се нарязват на лентички.
  • В тенджера се задушат лука и гъбите със олио и сол на вкус, след което се изсипват на дъното на гювеча.
  • Нарязаните краставички се слагат отгоре.
  • Слагат се цели зърна черен пипер .
  • Свинското се задушава с малко олио в същата тенджера, след което се посолява и се поръсва с прясно смлян черен пипер.Изсипваме го като следващ ред в гювеча.
  • Сметаната се разтапя и се добавя най-отгоре.
  • Гювеча се похлупва и се слага в студена печка.

Пече се около 1,30 часа на 200 градуса на долен реотан с вентилатор.


Много подходяща салата е настъргани и овкусени моркови с печени червени чушки.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментари